Portalna dizalica za iznimno olakšavanje tereta

Portalna dizalica ispravan je odabir za nesmetano podizanje tereta

Većina portalnih dizalica poduprta je nogama koje su postavljene na tračnice. Portalni kranovi mogu se koristiti na tlu bez tračnica ili u stacionarnim promjenama. Vitla raznih konstrukcija ili rotirajućih dizalica pomiču se pomoću portalnih dizalica.

Ako su noge ograničene na jednu stranu mosta, a tračnica dizalice je podignuta na drugoj strani kao što bi bila za mosnu dizalicu, portalna dizalica se naziva poluportalna dizalica. Tri vrste portalnih dizalica su pretovarni mostovi, dizalice za istovar i utovarivači. Na kontejnerskim terminalima koriste se portalne dizalice za rukovanje kontejnerima.

Izvanredna, dugotrajna konstrukcija portalne dizalice pruža sigurnost, jednostavnost korištenja i fleksibilnost u ažuriranju portalne dizalice novim značajkama i uređajima. Portalni kranovi imaju doseg od 2 do 10 metara i nosivost od 250 kg do 6300 kg. Portalni kran može doseći visinu od 2,5 do 8 metara. Dizalice se mogu koristiti unutar i izvana.

Za premještanje šljunka postoje i portalne dizalice od čeličnih cijevi. Kako raste izbor pretovarnih mostova i portalnih dizalica, tako raste i važnost dizajna okretanja dizalice i sustava za kontrolu vožnje. Pogonski mehanizam portalne dizalice se isključuje kada se postigne unaprijed određena granična vrijednost za nagnuti ili poprečni položaj.

Za upravljanje portalnim dizalicama s većim rasponima mjere se putanje, kutovi ili sile. Pogonski kotači također mogu završiti u nagnutom položaju ako su njihovi promjeri isti na obje strane portalne dizalice.

stupna dizalica

Portalne dizalice služe za podizanje, spuštanje i premještanje tereta.

Kupnja konzolne dizalice za što veću kontrolu i opticaj efikasnosti

U proizvodnji se konzolne dizalice koriste za podupiranje raznih strojeva i manjih tehnoloških komponenti. Dolaze u različitim varijantama ovisno o zahtjevima tehničkog postupka u kojem se koriste. Na stup ili zid mogu se pričvrstiti konzolni kranovi. Konzolni krak konzolne dizalice može se okretati neograničeno ili pod zadanim kutom (u punom krugu). Za učinkovitije pomicanje težine, okretanje i pomicanje kolica duž konzole, konzolnom dizalicom može se upravljati ručno ili električno.

Ovisno o potrebama i željama kupca kao i raspoloživoj površini u ponudi su različiti modeli konzolnih dizalica. Dostupno je više tipkovnica i daljinskih upravljača za upravljanje dizalicom.

Konzolni kran također se može montirati pričvršćivanjem na zid proizvodne hale, čelični ili betonski stup ili oboje. Upotreba ankera na armirano betonskoj podlozi ili betonskom temelju je primjer predmeta ove metode.Kada teret  treba postaviti izravno na gradilište, konzolne dizalice poput ovakvih u ponudi, idealan su izbor. Kada je potrebno rukovati velikim brojem predmeta s velikim pojedinačnim masama u području koje je ograničeno dosegom ruke i kutom zakretanja konzole, koriste se konzolne dizalice. Proizvod se pomiče uz pomoć viličara.

Mosne dizalice su manje isplative od konzolnih dizalica. Konzolne dizalice mogu poduprijeti krak pomoću vlastitog jarbola ili susjednih stupova ili zidova. Konzolne dizalice podižu lake i srednje teške stvari. Koriste se za podizanje malih i srednjih pojedinačnih tereta unutar određenog prostora. Konzolne dizalice jedne su od najučestalijih i prodavanijih dizalica zbog svojeg prilagodljivog dizajna i praktičnosti prilikom prijenosa lakših do srednje teških težina predmeta koje bi bilo potrebno prenijeti.

Uključivanjem frekventnih pretvarača ili dvostupanjskih motora, konzolne dizalice mogu se koristiti za učinkovito rukovanje velikim količinama predmeta, artikala dok također precizno sastavljaju i postavljaju obradake na pokretne strojeve. Konzolne dizalice isplative su zato što su praktične za korištenje, nabavu i cjenovno su u prihvatljivom rangu, a s njima će život biti lakši posebice ako je potrebno često korištenje dizalice u svrhu premještaja ili nošenja određenih predmeta, artikala, tereta, otpada i slično. 

Stupna dizalica kao idealna opcija podizanja

portalna dizalica


Kada se kupuju montirane ili mobilne stupne dizalice za popravak automobila ili bilo što slično, veliki izbor stupnih dizalica i različiti rasponi cijena dopuštaju niz ideja i kreativnosti. Budući da stupna dizalica može imati dvije do četiri razine i dizalice sa škarama, pruža izvrsnu alternativu dizanju za razne predvidive i nepredvidive situacije i lakšu prilagodbu raznim zahtjevima korištenja stupne dizalice.

Najpopularnija stavka je dvostupna hidraulična dizalica, koja  olakšava dizanje tereta.

Stupne dizalice su izvanredne iz niza razloga, kao što je njihov prepoznatljiv dizajn zavarenog stupa, vrlo glatka kvaliteta rada zahvaljujući okretnim postoljima s valjkastim ležajevima, hladno valjana vretena koja osiguravaju maksimalnu sigurnost i produljeni vijek trajanja, i još mnogo toga.

Paket stupne dizalice dodatno uključuje 4 stupa koji mogu zadovoljiti sve potrebe i zahtjeve. Toranjske dizalice i njihov pribor dolaze u mnogo različitih oblika, uključujući one s glatkim platformama, platforme sa ili bez rupa za okretne ploče i bočne klizne ploče poduprte kuglicama, platforme s raznim voznim rampama i, na zahtjev, platforme s pocinčanim površinama za četiri- scenske dizalice.

Dvostruka dvostupna dizazlica sada je najpopularniji oblik kupljene stupne dizalice. Ove stupne dizalice obično imaju okretne ruke koje se pomiču prema gore za dva stupa i hvataju okvir. Dvostupne dizalice ili dizalice s dva stupnja mogu biti mehaničke, hidraulične ili električne.